Betaald voetbal

Schoofs scoort weer met het hoofd: "Makkelijk om vrij te komen in de Keuken Kampioen Divisie"

Lucas Schoofs maakte vanavond alweer zijn vijfde en zesde treffer van het seizoen voor Heracles Almelo en beide keren deed hij dat met het hoofd. Opvallend, want Schoofs is niet de grootste en scoorde eerder ook nooit met zijn hoofd.
"Ik denk een beetje enthousiaster of meer geloof in mezelf om die goals te maken", zoekt hij een reden waarom het ineens vaak lukt met het hoofd. "Het is in de Keuken Kampioen Divisie natuurlijk wel iets gemakkelijker om vrij te komen en een kopgoal te maken dan in de Eredivisie."

Hattrick

De Belg had eigenlijk nog op meer treffers gehoopt: "Ik had deze week voor de grap gezegd dat ik een hattrick ging maken. Dat is net niet gelukt, maar toch twee. Ben ik blij om." Hij kreeg wel kansen op zijn derde: "Die corner van Thomas had wat beter gekund en een keer buitenspel en een slecht schot. Maar het had gekund ja."

Andere manier om te scoren

Schoofs zag dan ook dat Heracles een makkelijke avond had tegen TOP Oss. "Ik denk dat we door de vroege voorsprong redelijk snel comfortabel waren. De aanvallers hadden het wel moeilijk, want daar hadden ze het echt op gemunt. Dan is het goed dat we op een andere manier tot scoren komen."

Vijf dagen niets doen

Hij kan nu even gaan genieten van een korte vakantie, want na dit weekend ligt de Eerste Divisie twee weken stil. "Vijf dagen hoeven we niets te doen. Niet zo lang als de jongens die echt een WK-break hebben, maar het doet toch deugd. Twee dagen in de boeken en drie dagen weg met de vriendin."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.