Nieuws

112 nieuws: Auto's belanden in greppel door gladheid

In dit bericht houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.00 uur | Auto's in greppels als gevolg van gladheid

Op de Dorpsstraat in Den Ham slipte vanavond een auto van de weg en belandde vervolgens in een greppel als gevolg van sneeuwval en de gladheid. De bestuurder raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Auto belandt in greppel langs de weg in Den Ham
Auto belandt in greppel langs de weg in Den Ham © Freddy Gerrits
Ook op de Aamsveenweg in Enschede gleed een auto zondagavond van de weg als gevolg van gladheid door winterse neerslag. De auto met vier inzittenden, waaronder twee kinderen, kwam tot stilstand in een greppel. Niemand raakte gewond.
Op de Aamsveenweg in Enschede belandde een auto in een greppel
Op de Aamsveenweg in Enschede belandde een auto in een greppel © Dennis Bakker/News United

20.45 uur | Brand op zolder van woning in Wierden

De brandweer is bezig met het blussen van een woningbrand aan de Melissehof in Wierden. De brand is uitgebroken op zolder. De bewoner heeft op tijd de woning verlaten. Er zijn drie brandweerwagens ter plaatse. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.
Brandweer van Wierden gealarmeerd voor zolderbrand in een woning
Brandweer van Wierden gealarmeerd voor zolderbrand in een woning © Jan Willem Klein Horstman/News United

17.15 uur | Mountainbiker raakt gewond bij val

Tijdens de 200 kilometer lange fietstocht Dutch Masters voor mountainbikers in Haarle is vanmiddag een deelnemer in het zicht van de finish zwaar ten val gekomen en daarbij behoorlijk gewond geraakt. De ongelukkige mountainbiker botste op de Poggenbeltweg tegen een wegafscheiding die juist moet voorkomen dat fietsers vanaf een onverhard pad ineens de openbare weg op schieten met het gevaar aangereden te worden door een passerende auto. De mountainbiker was niet de enige vandaag die op dit punt ten val kwam. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
De organisatie heeft na het ongeval een verkeersregelaar op dit punt van de route gezet.
Mountainbiker kwam zwaar ten val op bij deze wegafscheiding en raakte gewond
Mountainbiker kwam zwaar ten val op bij deze wegafscheiding en raakte gewond © Jan Willem Klein Horstman/News United

14.00 uur | Brandweer blust schuurbrand in Blankenham

De brandweer heeft een schuurbrand aan de Blokzijlerdijk in Blankenham geblust. In een schuur lag stro dat in brand was gevlogen. De bewoners waren bij aankomst van de brandweer zelf al aan het blussen geslagen. De brandweer nam de bluswerkzaamheden over en had de brand snel onder controle. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.
Schuurbrand in Blankenham snel onder controle
Schuurbrand in Blankenham snel onder controle © PNN

12.00 uur | Auto botst op boom in Hengelo

Op de Beneluxlaan in Hengelo is aan het eind van de ochtend een auto tegen een boom gebotst. Van de twee inzittenden is één persoon naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.
De auto kwam tegen een boom tot stilstand
De auto kwam tegen een boom tot stilstand © News United

09.30 uur | Lichaam gevonden in haven Blokzijl

Aan de Zeedijk in Blokzijl is vanmorgen het lichaam van een overleden man gevonden. De politie laat weten dat de identiteit van de man nog niet is vastgesteld. Lees meer.
De politie heeft de omgeving afgezet
De politie heeft de omgeving afgezet © Compact Media

05.30 uur | Gewonde bij steekpartij Enschede

In het centrum van Enschede is vanmorgen iemand neergestoken. Dat zou zijn gebeurd op de Noorderhagen in de stad. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is niet duidelijk. De politie is een onderzoek begonnen en heeft de omgeving afgezet.
De omgeving werd afgezet voor onderzoek
De omgeving werd afgezet voor onderzoek © News United/ Dennis Bakker

21.30 uur | Auto en fietser botsen in Rijssen

Op de kruising Oranjestraat/ Elsenerstraat in Rijssen zijn gisteravond een auto en een fietser op elkaar gebotst. De fietser is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet naar een ziekenhuis. De fiets raakte zwaar beschadigd.
De fiets raakte zwaar beschadigd
De fiets raakte zwaar beschadigd © Jan Willem Klein Horstman/ News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.