nieuws

Nijmegen wint Batavierenrace, Aeolus Enschede op 1 in algemeen klassement

Batavierenrace Enschede
Batavierenrace Enschede
Nijmegen heeft de 43e Batavierenrace gewonnen. Het RU/HAN universiteitsteam was enkele minuten sneller dan de concurrerende teams uit Amsterdam en Groningen. In het algemeen klassement ging net als vorig jaar Aeolus Enschede er met de winst vandoor.
Op een kletsnatte atletiekbaan op de campus van de Universiteit Twente eindigde vanavond de Batavierenrace, een estafetteloop voor studenten. De studenten die deelnamen aan de race zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht vertrokken uit Nijmegen. Ook dit jaar deden er weer 8500 studenten mee aan de grootste estafetteloop ter wereld.
De 175 kilometer lange route naar Enschede werd zaterdag in 25 etappes afgelegd door teams van 25 personen. Bijzonder aan de race is dat deze voor de 43e keer alweer werd gelopen en georganiseerd door studenten. Na afloop konden de ze terecht op het campusterrein voor grootste studentenfeest van de BeNeLux. De verwachting is dat er zeker 14.000 studenten aan deelnemen.
Bij de studententeams deed ook een groep van de UT en Saxion mee. Zij finisthen als zevende, ongeveer een uur na winnaar Nijmegen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.