Nieuws

Sint en Piet overmeesteren na wilde achtervolging voortvluchtige winkeldief

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP / Paulien van de Loo
Sinterklaas en zijn Piet hebben in Almelo na een wilde achtervolging een voortvluchtige winkeldief overmeesterd. De dader probeerde zich nog los te wurmen, maar Piet wist de man in een houdgreep te nemen, waarna hij werd overgedragen aan de gealarmeerde politie.
Het incident speelde zich gistermiddag af in de Praxis-bouwmarkt aan de woonboulevard. Toen een klant met twee koffers met daarin een zaag zonder te betalen naar buiten wandelde, begon het alarmpoortje te piepen. Op het moment dat het personeel de man achterna kwam, zette hij het op een lopen, achtervolgd door medewerkers van de Praxis.
De dief had intussen de buit van zich af gegooid.

Verstopt

Op datzelfde moment stonden net Sinterklaas - in het dagelijks leven overigens opsporingsambtenaar - en zijn Piet op het plein met wat kindertjes. De Goedheiligman en zijn hulp kwamen meteen in actie bij het zien van de rennende dief en zetten de achtervolging in.
De dader vluchtte daarop het filiaal van Beter Bed binnen, waar hij zich verschanste maar na enige tijd weer naar buiten kwam en bij een andere beddenzaak naar binnen liep. Daar hield Sinterklaas hem staande en zette hem op een bed in afwachting van de gealarmeerde politie.
De dief zag aanvankelijk nog kans naar buiten te vluchten, maar werd daar overrompeld door pieten die voor de zaak stonden te wachten. Vervolgens werd hij weer naar binnen gebracht, waar hij werd vastgehouden tot agenten zich over hem ontfermden.
De dief bleek twee zagen ter waarde van een kleine 400 euro te hebben buitgemaakt.

Incident gefilmd

Het hele incident is waarschijnlijk door verschillende bewakingscamera's op de woonboulevard vastgelegd. Volgens politiewoordvoerster Chantal Westerhoff worden de beelden zo snel mogelijk bekeken. De 34-jarige Almeloër zit nog vast in het arrestantencomplex in Borne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.