nieuws

Vooral krappe voldoendes voor Overijssel in AD friettest, alleen 8 voor Hengelo

Friet
Friet
Overijsselse snackbars scoren krappe voldoendes, concludeert het Algemeen Dagblad in de jaarlijkse friettest. De beoordeelde tenten schommelen hoofdzakelijk tussen de 4 en de 6,5. Enige positieve uitschieter is De Blije Belg in Hengelo met een 8 als rapportcijfer.
Het AD bezocht in totaal 144 frietzaken, waarvan zes in Overijssel. Cafetaria Trio uit Enschede komt er in de test van alle Overijsselse zaken het slechtst van af en krijgt een 4. Het bikkelharde oordeel van het AD: "Zou zo’n ondernemer nu weten hoeveel friet hij in een zak schept? Hij pijnigt zijn klanten. Want de meesten zullen zich verplicht voelen om de slappe, melige berg helemaal op te eten."
De jury bezocht ook Snackbar Frans in Almelo (5,5 "Smakeloze friet met kartonsmaak"), Scheller Snack in Zwolle (6 "Het is warm, het is goudgeel en heeft de vorm van een staafje. Maar smaak, nee."), Snackbar Barneveld in Kampen (6,5 "In zijn soort een van de betere. Daar is alles mee gezegd.") en Cafetaria de Pieper in Enschede (6,5 "Met een beetje frietsaus of mayonaise is dit frietje, mits je flinke trek hebt, best te overleven.").

Blije Belg

Over de hoogst scorende Overijsselaar is de krant wel positief. De Blije Belg krijgt als commentaar: "Smakelijke friet die nog hoger zou zijn beoordeeld als de buitenzijde krokanter was geweest. Aardappelsmaak komt goed tot zijn recht en dat is al het halve werk."
Het heeft de Hengelose zaak een 42ste plek gegeven in de lijst van 144 zaken die bezocht werden. Winnaar van de friettest 2015 is De Frietwinkel in Utrecht. Een overzicht van alle bezochte zaken is te vinden op de website van het AD.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.