nieuws

PEC Zwolle geeft zege uit handen tegen Ajax

PEC Zwolle was dichtbij een stunt tegen Ajax, maar een late goal van invaller Kolbeinn Sigthórsson gooide roet in het eten. De ploeg van trainer Ron Jans had lang zicht op een 1-0 overwinning door een geweldige goal van Jesper Drost, maar gaf de voorsprong in de 89e minuut toch nog weg.
PEC Zwolle begon sterk aan de wedstrijd. Met de bekerfinale op komst had trainer Jans al aangegeven Ajax als mooie generale te zien om de vorm te testen en dus zette PEC de Amsterdammers onder druk en kreeg het al snel een aantal mogelijkheden. Jesper Drost brak door en ging naar de grond in de zestien. Waar Zwolle hoopte op een strafschop zag scheidsrechter Braamhaar echter een schwalbe in de actie van Drost. Hij werd bestraft met geel. Vervolgens was de thuisploeg twee keer gevaarlijk via Tomas Necid. Eerst kopte hij over uit een hoekschop, even later ging zijn kopbal rakelings langs de kruising, na een knappe voorzet van Sheraldo Becker.
Ajax was voor rust een aantal keer gevaarlijk in de omschakeling. Het kreeg met name via Lucas Andersen kansen, maar de Deen treuzelde tot twee keer toe. Aan de andere kant was Becker dichtbij de openingstreffer. De buitenspeler volleyde een afgeslagen bal richting de hoek, maar Jasper Cillessen redde knap. Gescoord werd er niet in de eerste helft, want ook El Ghazi wist niet te scoren toen hij oog in oog met Warner Hahn stond.
Waar PEC in de eerste helft een overwicht niet kon uitdrukken in de score, was het na rust al snel raak. Ryan Thomas, net in de ploeg gekomen voor Sheraldo Becker, stuurde met een leep balletje Jesper Drost weg, die vanuit een moeilijke hoek knap raak schoot in de lange hoek. In het vervolg gingen de Amsterdammers op zoek naar de gelijkmaker, waardoor de thuisploeg veel ruimte kreeg. Een enorme kans was echter niet besteed aan Bram van Polen. Hij kreeg alle tijd om de wedstrijd te beslissen, maar schoot van dichtbij op Cillessen.
Zonder echt grote kansen te creëren werd Ajax wel steeds dreigender. Hahn moest redding brengen op een schot van Anwar El Ghazi en Davy Klaassen kopte een grote kans ver naast. Aan de andere kant bleven de Zwollenaren gevaarlijk en kreeg het via Lukoki tot drie keer toe de kans het duel op slot te gooien. De buitenspeler was echter zelfzuchtig waardoor de uitbraken niets opleverden. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd viel de gelijkmaker alsnog. Ajax kreeg ten onrechte een corner, waarna Sigthórsson uit de kluts de bal voor de voeten kreeg en overtuigend raak schoot.

PEC Zwolle - Ajax 1-1

1-0 Jesper Drost (48)
1-1 Kolbeinn Sigthórsson (89)
PEC Zwolle: Hahn, v.Polen, Lam (v.d.Werff/46), Broerse, Van Hintum, Rienstra, Drost, Saymak (Brama/75), Lukoki, Necid, Becker (Thomas/46)  
Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Viergever, Bazoer (v.d.Hoorn/80), Serero, Klaassen, El Ghazi, Fischer (Sigthórsson/62), Andersen (Schöne/46)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.