Nieuws

Overijssel schreeuwt Oranje naar de overwinning: "Denk dat we ver komen"

Jeugdspelers VV SVI Zwolle kijken samen WK in voetbalkantine
Jeugdspelers VV SVI Zwolle kijken samen WK in voetbalkantine © RTV Oost
Het was spannend en bij vlagen zenuwslopend, de wedstrijd tegen Senegal. Onder meer in Tubbergen en Zwolle zagen Oranjefans hoe 'we' uiteindelijk een 2-0 overwinning over de streep trokken. In Tubbergen onder het genot van een biertje, in de kantine van SVI in Zwolle met ranja, waar de jeugdteams samen keken.
Het was al een groot feest dat de activiteitencommissie had opgezet bij de voetbalkantine van SVI, maar de winst maakte het helemaal compleet. Vooraf was het voor de organisatie nog gissen hoeveel er zouden komen, maar uiteindelijk zat de kantine propvol.
Overijssel zit gespannen voor de buis:
Overijssel schreeuwt Oranje naar de overwinning: “Denk dat we ver komen”
Een teken dat de kinderen wel zin hadden in een feestje. Uiteraard voorspelden alle kinderen dat Nederland wel even van Senegal zou winnen. Veel kinderen waren ook op de hoogte van wat er voorafgaand in Qatar afspeelde. "Er zijn mensen doodgegaan bij de bouw van de stadions. Dat vind ik niet kunnen", zegt een jongen.
Het was lange tijd billen knijpen voor de flink uitgedoste jeugd. De meesten hadden op het eind nog maar weinigen geloof in de overwinning. Maar in de slotfase van de wedstrijd kwamen dan eindelijk de twee beslissende treffers. Hiermee was het feestje helemaal compleet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.