Betaald voetbal

'PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder op weg naar FC Groningen'

Dick Schreuder
Dick Schreuder © Orange Pictures
PEC Zwolle-coach Dick Schreuder wordt mogelijk de nieuwe trainer van FC Groningen. Volgens ESPN voeren beide partijen "verregaande gesprekken" met elkaar.
Presentator Jan-Joost van Gangelen schat de kans dat de overgang rondkomt op negentig procent, zo zei hij maandag in ESPN Vandaag.
Schreuder zelf ontkende eerder vandaag bij VI nog dat hij is benaderd. "Ik vind dat je als trainer altijd het hoogst haalbare moet willen. En tegen bepaalde dingen kun je misschien geen 'nee' zeggen", aldus Schreuder. "Maar op dit moment denk ik daar helemaal niet over na. En je kunt er ook pas over nadenken als het concreet wordt."

Opmars

Schreuder is net een jaar hoofdtrainer bij PEC Zwolle. Toen hij begon stond de ploeg met afstand onderaan in de Eredivisie. Onder leiding van Schreuder begon PEC Zwolle aan een indrukwekkende opmars, maar het was niet genoeg om degradatie te voorkomen. Op dit moment staat PEC Zwolle op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie en daarmee ligt PEC op koers voor directe promotie naar de Eredivisie.
Het contract van Schreuder bij PEC Zwolle werd afgelopen zomer nog opengebroken en verlengd tot medio 2025.

Opvolger van Wormuth

FC Groningen moet op zoek naar een nieuwe trainer, omdat onlangs afscheid werd genomen van Frank Wormuth. Binnen de club was er onvoldoende draagvlak om door te gaan met de oud-coach van Heracles. De Groningers staan op de vijftiende plaats in de Eredivisie, met slechts een punt voorsprong op FC Emmen, dat in de gevarenzone staat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.