Betaald voetbal

Documentaire "Wij Gaan Europa In!" over FC Twente vrijdag te zien op TV Oost

Documentaire "Wij Gaan Europa In" bij TV Oost
Documentaire "Wij Gaan Europa In" bij TV Oost © Screenshort documentaire
FC Twente speelde aan het begin van het seizoen voor het eerst sinds 2014 weer Europees voetbal. In de play-offs van de Conference League bleek Fiorentina te sterk voor de ploeg van trainer Ron Jans.
In de documentaire "Wij Gaan Europa In!" staan Jan Streuer, Mees Hilgers en Ramiz Zerrouki samen met drie supporters centraal. Streuer maakte in 1969 als speler het Europese debuut van FC Twente tegen het Franse Rouen mee, een wedstrijd waar ook Erasmus Bosch bij was. Bosch is supporter van het eerste uur en hij bezocht nagenoeg alle Europese uitduels van FC Twente.

Zerrouki en Hilgers

Zerrouki en Hilgers maakten zich op voor hun eerste Europese wedstrijd, evenals de 12-jarige Xander Schutte uit Neede. Hij heeft alle stadions in de Ere- en Eerste Divisie van de binnenkant gezien, maar voor de verhalen over FC Twente in Europa moest hij tot nu toe bij zijn vader Ronald zijn.

Vrijdag op TV Oost

De documentaire is vrijdag om 17.30 uur te zien op TV Oost. Er is die dag geen reguliere Oosttribune in verband met het stilliggen van de Ere- en Eerste Divisie en de wedstrijd van Oranje op het WK. De docu wordt elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.