nieuws

'Spanning in Okkenbroek vanwege vermissing zoon in Nepal na aardbeving'

De Himalaya, waar Ruud Schreijer mogelijk was tijdens de aardbeving in Nepal
De Himalaya, waar Ruud Schreijer mogelijk was tijdens de aardbeving in Nepal
Okken­broek zit in spanning. Van Ruud Schreijer, zoon van een stel uit dat dorp is nog geen teken van leven verno­men. Dat bevestigen zijn ouders aan De Stentor. Schreijer verblijft in het aardbevingsgebied. Schreijer begon in april aan een reis in Nepal. Tijdens de aardbeving verbleef hij mogelijk op Mount Everest Base Camp.
Op social media roepen vrienden en bekenden Schreijer op zich te melden. Op zijn Facebook-pagina is zijn laatste bericht, een foto die van hem is genomen op Mount Everest Base Camp. Schreijer woont op ka­mers in Amsterdam.

Studente uit Oldenzaal ongedeerd

De studente Tessa Mars uit Oldenzaal en de bergklimmers Katja Staartjes en Henk Wesselius uit Okkenbroek hebben de zware aardbeving in Nepal overleefd. Tessa Mars was samen met een medestudente uit Oss net een week in Nepal voor hun stage fysiotherapie in een kindertehuis voor zwaar gehandicapte kinderen.

Rennen voor haar leven

De 21-jarige Tessa heeft moeten rennen voor haar leven in de hoofdstad Kathmandu tussen de vallende stenen en enorme stofwolken. Zaterdagochtend stuurde ze haar moeder het sms-bericht: 'aardbeving, ben safe'. Het verhaal van Tessa is te lezen in de Twentsche Courant Tubantia.
Katja Staartjes en Henk Wesselius uit Okkenbroek waren bezig met de voorbereiding voor hun beklimming van de Gurla Mandhata in Tibet. Ze zitten dicht bij het epicentrum van de aardbeving in Nepal en zijn ongedeerd.

Tocht afgebroken

De bergbeklimmers hebben hun tocht afgebroken. In De Stentor zegt Katja Staartjes dat ze op ongeveer 60 kilometer ten noorden van Kathmandu zitten en dat de eenvoudige huisjes in de dorpen allemaal ingestort zijn.
Het dodental door de aardbeving is maandagmorgen door de Nepalese autoriteiten bijgesteld naar ruim 3700 mensen. De verwachting is dat de cijfers nog zullen oplopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.