Betaald voetbal

Cristiano Ronaldo en Ten Hags Manchester United uit elkaar

Ronaldo kwam weinig aan spelen toe bij Erik ten Hags Manchester United
Ronaldo kwam weinig aan spelen toe bij Erik ten Hags Manchester United © ANP Foto
Voetballer Cristiano Ronaldo vertrekt per direct bij het Manchester United van trainer Erik ten Hag. De club uit de Engelse Premier League laat weten dat die beslissing in onderling overleg is genomen.
De Portugese vedette kwam dit seizoen onder de Oldenzaalse oefenmeester weinig aan spelen toe. Vlak voor het vertrek naar het wereldkampioenschap in Qatar haalde hij in een interview flink uit naar onder meer club en trainer, waarmee hij zijn positie bijna onmogelijk maakte.

Verraden

Ronaldo gaf onder meer aan zich verraden te voelen door de club en zei dat hij geen respect had voor zijn van Ajax overgekomen coach. Ronaldo keerde begin vorig seizoen terug naar Manchester United, waar hij tussen 2003 en 2009 grote successen vierde. Tussendoor speelde hij bij Real Madrid en Juventus.

Twee periodes

Bij de aankondiging van het afscheid had United echter lovende woorden. "We danken Cristiano voor zijn ongelooflijke prestaties gedurende de twee periodes bij de club, waarin hij 145 goals in 346 wedstrijden maakte. We wensen hem en zijn gezin alle geluk voor de toekomst."
Manchester United sluit daarmee de periode Ronaldo af en zegt zich vanaf nu volledig te concentreren op verdere progressie van het elftal onder leiding van Ten Hag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.