Nieuws

Zwollenaar en wielrenner Bas Tietema start eigen wielerploeg

Bas (rechts) met zijn Tour de Tietema-team
Bas (rechts) met zijn Tour de Tietema-team © Instagram / Bas Tietema
Het begon met een droom: profwielrenner worden. Die droom werd werkelijkheid, maar daar hield het voor Bas Tietema uit Zwolle niet op. Hij wilde meer: zijn eigen wielerploeg.
Hij werd gezien als groot wielertalent. En aanvankelijk ging zijn carrière ook als een speer. Hij kreeg een contract bij het Amerikaanse BMC Development Team en reed grote en internationale rondes zoals Paris- Roubaix en de Ronde van Berlijn. Hij leefde zijn droom, maar moest door gezondheidsproblemen een stapje terug doen. Maar de droom van het wielrennen verdween niet.
Tietema besloot een maatschappelijke carrière op te zetten om zo anderen op weg te helpen in de wereld van de wielersport. Drie jaar geleden begon hij samen met twee vrienden een YouTube-serie, Tour de Tietema. Vanuit een busje volgde hij de Tour de France en voerde opdrachten van kijkers uit. Tussendoor gaf hij tekst en uitleg over de wielersport. Het werd een groot succes en leverde hem een trouwe schare kijkers op.

Eigen wielerploeg

Het succes smaakte naar meer en vorig jaar besloot Bas dat het tijd werd voor zijn eigen wielerploeg. Een professioneel team, compleet met ploegleider, sponsoren en natuurlijk wielrenners.
Het YouTube-kanaal had inmiddels 150.000 volgers en ook daar werd de wielerploeg groots aangekondigd. Niet veel later werden de plannen opgemerkt door het bedrijfsleven. Vooral de manier waarop Tietema het verhaal van de wielersport vertelt, sprak aan.
Inmiddels heeft hij een aantal grote bedrijven als sponsor weten binnen te halen en is de droom van de eigen wielerploeg werkelijkheid geworden: Tour de Tietema Unibet Cycling Team is een feit. Later deze maand verwacht Tietema de eerste ploegleider bekend te kunnen maken en zal het team daadwerkelijk van start gaan.
Bas Tietema wilde zijn eigen wielerploeg oprichten en dat is hem gelukt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.