Teken van leven van in Nepal vermiste zoon uit Okkenbroek: "Met mij alles ok. We slapen buiten"

Hij is oké. Dat liet Ruud Schreijer vannacht in een kort berichtje weten aan zijn verontruste ouders uit Okkenbroek. Ruud zit in Nepal in het gebied waar een hevige aardbeving is geweest. Duizenden mensen kwamen daarbij om het leven.

Vannacht kreeg de familie van Ruud een kort smsje van hun zoon. Daarin liet hij weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. "Al drie dagen aardbevingen hier. Veel doden en verwoestingen. We slapen buiten met het hele dorp."

"Godzijdank een teken van leven"

Het is een enorme opluchting voor de Okkenbroekse familie om te weten dat hun zoon nog leeft. Maar zorgen zijn er ook nog. Want voorlopig is hun zoon niet thuis en zit hij op grote afstand in erbarmelijke omstandigheden. Ook is niet duidelijk waar hij exact zit. "Maar godzijdank, een teken van leven", aldus de familie.

De beving in Nepal heeft enorme schade aangericht. Duizenden mensen zijn omgekomen (het officiële dodental wordt geschat op ruim 3700) en veel gebouwen zijn ingestort. Ook zijn overal in Nepal grote tekorten aan water en voedsel. Er is geen elektriciteit en het telefoonnetwerk ligt plat.

Buiten slapen vanwege de naschokken

Veel mensen brengen de nacht buiten door uit angst voor nieuwe aardschokken. Zelfs ziekenhuizen in de Nepalese hoofdstad Kathmandu hebben zieken en gewonden naar buiten verplaatst, vanwege de naschokken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken probeert contact te zoeken met Nederlanders in Nepal om hulp te bieden. Maar dat is door de omstandigheden lastig. Er is bovendien geen Nederlandse ambassade in Nepal. Voor tientallen Nederlanders is inmiddels een terugvlucht geregeld. Zij komen waarschijnlijk volgende week thuis.

Meer over dit onderwerp:
Nepal Okkenbroek Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren