nieuws

Hoop gloort voor Oranjevereniging in Staphorst

Koningsdag Staphorst
Koningsdag Staphorst
De Oranjevereniging Staphorst is niet meer zo negatief over de toekomst als een paar weken geleden. De vereniging dreigde om te vallen als er geen nieuwe bestuursleden zouden komen. Er is nu, mede door de uitgebreide media-aandacht, weer voorzichtige hoop bij de vereniging dat het goedkomt.
De Oranjevereniging Staphorst was landelijk in het nieuws: het meest Oranjegezinde dorp van Nederland dreigde haar eigen Oranjevereniging kwijt te raken, omdat ze geen nieuwe bestuursleden kon vinden. Al jaren is dit een groot probleem. De mythe van een Oranjegezind Staphorst leek doorgeprikt. Zaterdag was RTL4 zelfs in Staphorst om er een reportage over te maken.
Voorzitter Gerrit Loode (73) van de Oranjevereniging Staphorst luidde een aantal weken geleden de noodklok. Zonder bestuur geen vereniging en dus dreigde Koningsdag 2015 het laatste kunstje te worden van de Oranjevereniging Staphorst. En dat terwijl er 540 gezinnen lid zijn en de gemeenschap landelijk te boek staat als zeer koningsgezind. Ook vandaag staan Staphorster dames weer in dracht langs de route in Dordrecht.

Voorzitter is positief, maar houdt de kaken nog even op elkaar

Het lijkt nu toch voorzichtig de goede kant op te gaan. Loode kan en wil er nog niet te veel over zeggen. Er zijn na het luiden van de noodklok verschillende toezeggingen gedaan, maar het is volgens hem nog niet duidelijk of die toezeggingen ook in concrete acties worden omgezet.
Van de perikelen bij de Oranjevereniging was vanochtend op de Markt in Staphorst weinig te merken. Er was van alles te doen voor de jeugd. Gezinnen in Staphorst betalen 8,50 euro per jaar: alle kinderen mogen dan gratis meedoen aan alle activiteiten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.