nieuws

Politiepaarden gewond bij rellen in Enschede door kettingen en staven

Drie politiepaarden zijn gisteren gewond geraakt bij de ongeregeldheden in Enschede doordat ze zijn geraakt door kettingen en staven. Dat zegt de politie. De paarden werden ingezet bij rellen die uitbraken na afloop van de voetbalwedstrijd van FC Twente tegen AZ.
Na afloop van de wedstrijd die FC Twente verloor, verzamelden een paar honderd ontevreden supporters van Twente zich voor de hoofdingang van het stadion. Ongeveer twintig van hen wisten het stadion binnen te dringen. Nadat ze door de politie weer naar buiten gezet waren, ontstonden er voor de deur rellen waarbij met barkrukken naar de politie werd gegooid. 
De politie besloot daarop in te grijpen. Met diensthonden, paarden en de ME werd de supportersgroep weggestuurd. Daar zijn drie paarden bij gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de politie hebben ze verwondingen op hun rug door kettingen en staven. Er raakten geen agenten gewond.

Later mogelijk meer aanhoudingen

Vijf mensen zijn ter plaatse opgepakt voor openlijke geweldpleging. Eén iemand is aangehouden voor belediging. De politie onderzoekt nog de identiteit van de rest van de groep die betrokken was bij de ongeregeldheden. Mogelijk volgen later nog meer aanhoudingen.
Supporters van FC Twente zijn al een tijd boos. De prestaties vallen tegen en ook in financieel opzicht gaat het slecht met de club. De woede richtte zich zondag tijdens de wedstrijd vooral op trainer Alfred Schreuder en de andere leden van de technische staf van FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.