nieuws

Filmmakers uit Enschede halen banden aan met zusterstad Memphis in Amerika

Filmmakers André van der Zee en Gerard Hellwich zijn afgereisd naar Memphis, Tennessee, om de band tussen de zogenoemde zustersteden aan te halen. Ze waren daar te zien op de Amerikaanse zender Fox, om te vertellen over het Memphis Heart 'n Soul Festival dat in Enschede wordt gehouden.
Enschede en Memphis hebben in het verleden veel met elkaar te maken gehad. Enschede was een echte katoenstad, net als Memphis. Het overgrote deel van het katoen dat in onze provincie werd gebruikt, komt uit de Amerikaanse stad.
Toen Enschede in de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gebombardeerd, zijn de inwoners van Memphis in actie gekomen. Zo hebben drieduizend kinderen uit de Amerikaanse stad cadeaus gestuurd. De twee steden zijn nu dan ook zogenoemde zustersteden, er is een sterke band.
Vorig jaar traden veel artiesten uit Memphis op tijdens het festival in Enschede. Tijdens dit festival moet de sterke band tussen de twee steden duidelijk worden. Over deze band wordt nu door de twee filmmakers een documentaire gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.