Nieuws

'Dader steekpartij Veldzicht werd verdacht van moord in Nigeria'

Bloemen en steunbetuigingen voor de deur van Veldzicht
Bloemen en steunbetuigingen voor de deur van Veldzicht © Persbureau Meter
De man die op 5 november een medewerker doodstak in kliniek Veldzicht in Balkburg, was een Nigeriaan die in zijn eigen land werd verdacht van moord. Dat schrijft de Telegraaf. De man beroofde zichzelf van het leven na de steekpartij in de kliniek.
De man belandde in het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht omdat er sterke aanwijzingen waren voor de noodzaak van psychische hulp.
De Dienst Justitiële Inrichtingen ’bevestigt noch ontkent’ na vragen van de krant de herkomst van de man en de verdenking, maar wil en kan verder niets zeggen vanwege lopende onderzoeken naar het steekdrama.
De dader, die in een open woongroep verbleef, ging op zaterdag 5 november een kantoor binnen waar op dat moment drie medewerkers zaten. Bij binnenkomst stak hij met een mes meteen in op de personeelsleden. Een 43-jarige medewerkster werd dodelijk getroffen, twee collega's raakten gewond. De dader ging daarna naar zijn eigen kamer en probeerde daar brand te stichtten. Toen dat niet lukte omdat de sprinklerinstallatie aansprong, beroofde hij zichzelf met het mes van het leven.
Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl. Bellen kan ook, op 0800-0113.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.