Nieuws

FC Twente krijgt geen officiële roze supportersvereniging: "Om tafel voor nieuwe ideeën"

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © ANP / Vincent Jannink
FC Twente krijgt geen officiële LHBTIQ+-supportersvereniging. Algemeen directeur van de voetbalclub Paul van der Kraan zat gistermiddag om tafel met de oprichter van de supportersvereniging, Ben Hof-Meijer. De partijen beloven later met een gezamenlijk statement te komen. Eén ding staat wel vast: een officiële roze supportersvereniging 'past niet in het clubbeleid van supportersverenigingen'.
Aanleiding van de gesprekken waren homofobe spreekkoren tijdens een wedstrijd van FC Twente afgelopen oktober. De FC Twente-fan richtte daarom een roze supportersvereniging op, een supportersvereniging die volgens hem openstaat voor iedereen.

Nieuwe ideeën

FC Twente is minder gecharmeerd van het initiatief. Volgens de club gaat de vereniging juist tegen de richtlijnen van inclusiviteit in, door potentiële leden 'uit te sluiten op basis van etniciteit, genderidentiteit, religie of seksuele voorkeur'.
De twee partijen lijken elkaar desalniettemin toch te vinden. Komende weken gaan ze met elkaar om tafel om "nieuwe ideeën" te bedenken. Om wat voor ideeën dit zou kunnen gaan, willen ze nog niet kwijt.

Gesprek

"Het gesprek van gisteren is succesvol verlopen", zegt een woordvoerder van FC Twente. Ook Roze Ros-oprichter Ben Hof-Meijer zegt positief terug te kijken op het gesprek. Hij laat op de Facebookpagina van het Roze Ros weten dat de gesprekken een 'positieve ontwikkeling zijn voor de homo-emancipatie en- acceptatie'.
Bericht Facebook Roze Ros
Bericht Facebook Roze Ros © Facebook Roze Ros

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.