Nieuws

Kinderen Victoria'28 hebben voetbalplezier terug: "Deel herplaatst in team"

Jeugdspelers van Victoria'28 voetballen tegen spelers van het eerste elftal tijdens de Dag van Victoria
Jeugdspelers van Victoria'28 voetballen tegen spelers van het eerste elftal tijdens de Dag van Victoria © Marijke Tetteroo
Jeugdspelers van Victoria'28 hebben hun voetbalplezier weer terug. Wekenlang hadden zo'n veertig kinderen geen voetbalploeg meer door een gebrek aan vrijwilligers bij de Enschedese club. Inmiddels is een deel van hen herplaatst in een team. "We houden elke maand oudergesprekken en die leveren veel vrijwilligers en rijders op", zegt voorzitter Gerard Tenniglo.
Voor een aantal jeugdspelers wordt tot na de winterstop gewacht met de herindeling. Een klein deel (vijf kinderen) is gestopt bij Victoria'28. De club houdt nu ruim een maand noodgedwongen ouder-kindgesprekken voordat het nieuwe leden aanneemt. Tenniglo: "We blijven die gesprekken iedere maand voeren. Het blijft zeker lastig maar we redden ons prima zo."

Geen van 40 ouders gemeld

Hoe anders zag het er eind oktober uit bij Victoria'28. Tenniglo hoopte met onder meer een noodoproep in de media dat ouders zich meldden voor vrijwilligerswerk. "Geen van de ouders van de teams met in totaal veertig kinderen heeft zich gemeld", zei de voorzitter destijds. "Kinderen die noodgedwongen geen voetbalteam meer hebben, dat is pijnlijk. Het vrijwilligerstekort is echt iets van deze tijd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.