Nieuws

Kippenboerin Gerda opent boerderijwinkel in Nijverdal: "Niet alleen streekproducten"

Gerda Briene
Gerda Briene © RTV Oost
Winkels met streekproducten zijn er al volop in Overijssel. Gerda Briene gooit het met haar nieuwe winkel in het centrum van Nijverdal over een iets andere boeg: ze verkoopt weliswaar producten van de boer zonder dat er bedrijven tussen zitten, maar die producten komen uit heel Nederland. "Want in Overijssel kun je niet álles verbouwen."
Het is een komen en gaan in de nieuwe winkel van Gerda Briene in hartje Nijverdal. Sinds twee weken is de boerderijwinkel in het centrum van Nijverdal geopend en de mensen weten de zaak al goed te vinden. "U heeft betaald dus u mag het pand verlaten", zegt ze met een glimlach tegen een klant.
Een boerderijwinkel, maar dan in het dorp. Zo omschrijft Briene, zelf kippenboerin, de winkel die ze samen met haar partner runt. "Wij zijn als boer ook ondernemer: we hebben een boerderij in Notter", vertelt ze. "Er wordt veel gesproken over direct kopen bij de boer, maar daarvoor moeten mensen fysiek een drempel over. Ze moeten echt een stap zetten om naar de boerderij te komen. We wilden de stap naar de mensen zetten, door nu hier in het centrum eerlijke producten te verkopen."
Een kijkje in de nieuwe winkel:
Kippenboerin Gerda begint eigen boerderijwinkel in Nijverdal
In de boerderijwinkel zijn onder meer verschillende soorten kaas, eieren van de boerderij, worst en groenten en fruit te koop. De oplettende kijker ziet er ook bananen liggen. "Mijn streek is Nederland en daarbuiten, want anders kan ik geen bananen en geen citrusvruchten verkopen, want die groeien niet in Nederland", verklaart Briene de aanwezigheid van het fruit.

Korte keten

Briene heeft het over een 'korte keten', waarmee ze bedoelt te zeggen dat er geen andere bedrijven, inkooporganisaties of tussenhandelaren aan de producten te pas komen. Het mes snijdt volgens Briene aan meerdere kanten. "Ik kan als medeproducent van boerderijproducten de passie op mensen overbrengen en mensen betalen niet de hoofdprijs voor de producten."
De steun voor de nieuwe winkel vinden Briene en haar partner ook in het geloof. "We voelen ons gestuurd en geleid door God. Wij grijpen die kans aan en wij vertrouwen erop dat, als God ons stuurt, dat het goed komt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.