nieuws

Fietstocht van Parijs naar Oudleusen voor nieuw evenemententerrein

Oudleusen krijgt een nieuw evenemententerrein. De gemeente Dalfsen heeft daar grond voor aangekocht. Het terrein moet alleen nog ingericht worden. Met een fietstocht van 700 kilometer van Parijs naar Oudleusen wil een groep van 24 fietsliefhebbers daar geld voor inzamelen. Woensdag vertrekt de club naar Parijs, om donderdag met de tocht te kunnen beginnen.
Initiatiefnemers van de sponsortocht zijn Henk Overhein en Jan Schoonhoven. De tocht moet in zes dagen worden volbracht, legt Overhein uit. Volgens hem wordt er elke dag tussen de 100 en 150 kilometer gefietst. Onderweg wordt er overnacht op campings langs de route. De deelnemers worden op 5 mei feestelijk onthaald in Oudleusen. 
In totaal hopen de deelnemers zo'n 10.000 euro in te zamelen. Met het geld kan een start gemaakt worden met het inrichten van het terrein. Volgens Overhein moet daarbij gedacht worden aan onder meer een toiletruimte en een beachvolleybalveld.
De activiteiten van de deelnemers aan de sponsortocht kunnen worden gevolgd op www.vriendenvanevenemententerreinoudleusen.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.