nieuws

Peperduur subsidieproject werklozen splijt Enschedese politiek

De torenhoge subsidiestroom voor het banenproject Vitale Sportvereniging splijt de Enschedese gemeenteraad.
Het college van burgemeester en wethouders is tevreden over het driejarig project dat de gemeenschap meer dan 700.000 euro heeft gekost. Deelnemende sportverenigingen beweren dat er nauwelijks werklozen voor werkzaamheden zijn ingezet. Ook klagen enkele clubs dat zij recht hadden op 20.000 euro subsidie, maar zij kregen maar 5.000 euro. Het resterende bedrag bleef bij de Vitale Sportvereniging. Wat er met het geld gebeurd is, is niet bekend.

Partijen wilden dinsdagvond duidelijkheid

Burgerbelangen en Enschede Anders vroegen daarom de financiële huishouding van het project op, maar verantwoordelijk wethouder Van Houdt wil of kan die gegevens niet verstrekken. Volgens hem liggen de gegevens bij de stichting.
Uit het evaluatierapport blijkt wel dat de inmiddels vertrokken projectleider voor 2,5 dag per week 90.000 euro op jaarbasis kreeg. Het derde jaar toucheerde hij voor vier uur per week 20.000 euro. Burgerbelangen en Enschede Anders vinden dat vreemd. Verantwoordelijk wethouder Van Houdt vindt die bedragen heel normaal. De twee partijen vragen een debat aan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.