Nieuws

Strafzaak tegen kruisboogschutter verder met spreekrecht voor nabestaanden slachtoffers

Rechtbanktekening van kruisboogschutter Kenzo K.
Rechtbanktekening van kruisboogschutter Kenzo K. © ANP
De strafzaak tegen de 30-jarige Almeloër Kenzo K., die in september vorig jaar in een flat in Almelo twee mensen zou hebben vermoord, gaat maandag verder. Een derde vrouw wist ternauwernood te ontsnappen. De rechtbank in Almelo geeft vandaag, op de derde zittingsdag, eerst de nabestaanden het woord.
K., die bekend is geworden als 'de Almelose kruisboogschutter', wordt ervan verdacht dat hij op 17 september vorig jaar twee vrouwen heeft doodgestoken en daarna vanaf een balkon met een kruisboog op een derde vrouw, politieagenten en hulpverleners heeft geschoten.

Coma

Hij werd door een scherpschutter uitgeschakeld en lag daarna drie weken in coma. De dodelijke slachtoffers waren zijn 70-jarige onderbuurvrouw, zij had negen steekwonden, en haar 52-jarige nicht. Zij had zeventien steekwonden. Een 33-jarige verpleegkundige die bij de onderbuurvrouw op bezoek was om haar te verzorgen, wist ternauwernood via een balkon aan de M. Th. Steynstraat in Almelo te ontkomen.
K. zegt zich niets meer van die dag te kunnen herinneren. Hij herkent zich op de beelden. "Maar ik kan niet geloven dat ik tot zoiets in staat ben", zei hij eerder. Volgens deskundigen was hij waarschijnlijk psychotisch. Zij hebben hem beoordeeld als ontoerekeningsvatbaar en adviseren tbs met dwangverpleging.

Strafeis

Er worden vandaag zeven verklaringen van nabestaanden en de verpleegkundige voorgelezen. Dinsdag zet het Openbaar Ministerie de bewijzen uiteen en krijgt K. de strafeis te horen. Het pleidooi van de verdediging staat ook op dinsdag gepland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.