Nieuws

Randweg voor Ossenzijl grote stap dichterbij, gemeente stelt 5 miljoen beschikbaar

Al het verkeer in Ossenzijl passeert deze brug in het centrum
Al het verkeer in Ossenzijl passeert deze brug in het centrum © RTV Oost
Het kan nu bijna niet meer misgaan: Ossenzijl krijgt een randweg. De gemeente Steenwijkerland heeft vijf miljoen euro gereserveerd voor de weg. De provincie wil ook meewerken en houdt rekening met een weg door de natuurzone die de Weerribben gaat verbinden met de Rottige Meente in Friesland. Bij Ossenzijl komt een nieuw bezoekerscentrum dat nog meer toeristen naar Ossenzijl gaat trekken en dus is de randweg harder nodig dan ooit, vinden de inwoners.
De eerste plannen voor een randweg bij Ossenzijl stammen al uit de jaren 70. Toch moet nog steeds al het verkeer over een smal weggetje over een brug, midden in het dorp. Dat leidt al jaren tot lange files in de zomer, niet alleen op de weg maar ook op het water. Nu lijken de plannen eindelijk te worden uitgevoerd, al is er nog steeds veel onzeker.

"Oud zeer"

Veel inwoners geloven er al niet meer in, bleek woensdag op een druk bezochte informatieavond van Plaatselijk Belang Ossenzijl. Ondanks de zak met geld van de de gemeente was er veel gemopper en wantrouwen onder een deel van de inwoners. Wethouder Bram Harmsma begrijpt de reactie wel. "Er is niets zo vervelend als oud zeer. Ze zeggen ook 'We hebben geen behoefte aan beloftes, maar kom concreet door met wat je doet achter de schermen.' En dan is dit een belangrijk signaal."
Alle stoelen in het dorpshuis zijn bezet tijdens de informatie-avond over de randweg
Alle stoelen in het dorpshuis zijn bezet tijdens de informatie-avond over de randweg © RTV Oost
Plaatselijk Belang Ossenzijl heeft intensief overleg gehad met de gemeente. Marianne Vermeulen van Plaatselijk Belang heeft er alle vertrouwen in dat die weg er na dertig jaar plannen maken nu wél gaat komen. "Ik begrijp de scepsis, zeker bij de mensen die vroeger met Plaatselijk Belang hier al voor geknokt hebben. Alleen vind ik het jammer dat ze daar een beetje in blijven hangen, want het is in al die jaren nog nooit zo ver geweest als nu."

Klein dorp, grote ontwikkelingen

In het kleine dorp Ossenzijl komen allerlei grote ontwikkelingen samen. Er komt ten noorden van Ossenzijl een verbindingszone tussen de Rottige Meente in Friesland en de Weerribben. De provincie Overijssel is daar verantwoordelijk voor. Ergens in die zone moet straks ook de weg komen. Dat betekent minder ruimte voor natuur, dus moet dat weer ergens anders gecompenseerd worden, om wel aan alle natuurdoelstellingen te kunnen voldoen.
Het is in al die jaren nog nooit zo ver geweest als nu.
Marianne Vermeulen, Plaatselijk Belang Ossenzijl
Ondertussen neemt het verkeer gestaag toe. Niet alleen op de weg, maar ook op het water wordt het steeds drukker en moet het bruggetje in het dorp vaker open zodat de files op de weg ook blijven groeien. Tegelijk wil de gemeente Steenwijkerland het toerisme meer spreiden over het gebied om Giethoorn en omgeving te ontlasten, en dan zou Ossenzijl één van de toegangspoorten moeten worden. De randweg moet er zijn voordat de stroom toeristen nog verder groeit, vinden de inwoners.

European Wetland Center?

Het buitencentrum van Staatsbosbeheer is ook onderdeel van de ontwikkelingen. Het gebouw is in slechte staat en is hard aan vervanging toe. De gemeente ziet het liefst een hoogwaardig bezoekerscentrum terugkomen met internationale allure, het European Wetland Center. Dit zou ook gekoppeld moeten worden aan een overstappunt, van auto naar fiets, boot of openbaar vervoer. De gemeente heeft van het Rijk al geld daarvoor gekregen.
Het oude buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl
Het oude buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl © RTV Oost
Dat betekent nog meer toeristen naar Ossenzijl, en nog meer noodzaak voor de randweg. En ook meer partners die er belang bij hebben om de weg te financieren. Maar Staatsbosbeheer wil het liefst op de huidige plek iets terugbouwen van dezelfde afmetingen, zonder al te veel poespas. En liefst zo snel mogelijk. Het prestigieuze plan lijkt daarmee wat afgeschaald.

Samenhang

Voor de gemeente en de provincie hangen alle projecten nauw met elkaar samen en moeten ze ook tegelijk worden uitgewerkt. De meeste inwoners hebben daar geen boodschap aan, die willen gewoon zo snel mogelijk de randweg. Maar zo makkelijk gaat dat niet, schetst Bram Harmsma. "Natuurlijk willen wij ook snel aan de slag, het dorp wacht al dertig jaar. Daarom hebben we als gemeente ook die vijf miljoen op tafel gelegd, om ook de andere partijen mee te krijgen. Maar je moet dat echt in samenhang bekijken."
"Het is een puzzel die we nu helder voor ons zien, dus kunnen we vanaf nu meters maken", vervolgt Harmsma. "Als het alleen aan ons ligt duurt het nog hooguit een jaar of twee. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat met alle onderzoeken, de procedures en de financiering dit toch een langjarig traject wordt. Je bent toch minimaal vijf jaar onderweg voordat je aan realisatie kan denken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.