nieuws

Theaterschip Deventer wordt comedytheater in Parijs

Het Deventer theaterschip Drost van Salland is verkocht. Het schip krijgt een plek in Parijs en gaat daar dienst doen als comedytheater.
Theaterschip Drost van Salland ligt sinds eind 2005 in het Deventer Havenkwartier en is uitgegroeid tot een markante publiekstrekker in het gebied. "Maar verkoop is nu de juiste stap", zegt directeur Erik-Jan Post van het theaterschip en het aanpalende Huis voor de Amateurkunst. "Natuurlijk doet het pijn, maar het schip is niet langer ons uithangbord. Dat zijn inmiddels veel meer alle projecten die we doen, zoals Festival Havenwerk."

'Huis voor de Amateurkunst prima alternatief'

Daarnaast zijn ook de onderhoudskosten voor het schip een belangrijke reden om tot verkoop over te gaan. Jaarlijks zijn daar duizenden euro's mee gemoeid. "En dat geld zouden we ook prima in onze projecten kunnen steken", aldus Post, die een paar jaar geleden ook het Huis voor de Amateurkunst in het Havenkwartier begon. "Dat speelt ook mee natuurlijk. We hebben daar een prima plek met minder beperkingen dan op het schip. En we kunnen daar ook meer publiek huisvesten."
Het Theaterschip krijgt in Parijs een plek in een zijtak van de Seine. Daar gaat het dienst doen als comedytheater. De nieuwe eigenaren gaan ook op het schip wonen. "Prachtig toch", besluit Erik-Jan Post. "Dat het schip zo'n mooie nieuwe bestemming in Parijs krijgt, maakt het een stuk minder moeilijk om afscheid te nemen. Maar uiteraard zal het in juni een beetje pijn doen als het schip hier de haven uitvaart."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.