Nieuws

'Geen aanknopingspunten': onderzoek naar brandstichting azc Albergen loopt vast

Politieonderzoek na de brandstichting
Politieonderzoek na de brandstichting © ANP/Vincent Jannink
Het onderzoek naar de brandstichting bij het toekomstig asielzoekerscentrum (azc) in Albergen is vastgelopen. De politie zegt 'geen aanknopingspunten te hebben om mee verder te gaan'.
Eind augustus werd er bij hotel 't Elshuys in Albergen, waar honderdvijftig asielzoekers worden gehuisvest, brand gesticht. De brand werd rond 06:15 uur ontdekt in een bosschage pal naast het hotel.
De politie deed na de brandstichting buurtonderzoek, ook werden er camerabeelden uitgelezen. Dat heeft niet geleid tot aanhoudingen. Drie maanden later ontbreekt het aan verdere aanknopingspunten, zegt een politiewoordvoerder. "Als er tips of andere info van getuigen of beelden komen, wordt het een ander verhaal."

Aanwijzing

Staatssecretaris Van der Burg van Asiel wees afgelopen zomer het Albergse hotel aan als nieuwe opvanglocatie voor asielzoekers. Die verplichte aanwijzing zorgde voor veel beroering in het dorp. Avond aan avond waren er protesten. De eigenaresse van het hotel probeerde nog onder de verkoop van het hotel uit te komen, maar daar stak de rechter een stokje voor.
De gemeente en staatssecretaris kwamen uiteindelijk tot een compromis: er worden niet 300, maar 150 asielzoekers opgevangen en het azc blijft er niet langer dan tien jaar. Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste asielzoekers in Albergen worden opgevangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.