Nieuws

Beschadigd kunstwerk De Boog na herstel teruggeplaatst in Zwolle

Politie onderzoekt aanrijding De Boog
Politie onderzoekt aanrijding De Boog © Archief RTV Oost
Het begin vorig jaar weggehaalde kunstwerk De Boog is weer terug in Zwolle. Vanmorgen is het kunstwerk teruggeplaatst aan het Klokkengieterpad in de wijk Stadshagen. Het kunstwerk raakte in januari 2021 zwaar beschadigd nadat het werd aangereden door auto.
De restauratie van het kunstwerk en het terugplaatsen kostte in totaal bijna 60 duizend euro. Het merendeel van de kosten is betaald door het Waarborgfonds, de gemeente Zwolle droeg zelf bijna 12 duizend euro bij.
Wethouder Monique Schuttenbeld is blij dat het kunstwerk tijd terug is. “De Boog is een geliefd herkenningspunt voor de inwoners van Stadshagen. Ik fietste er bijna dagelijks onder door. Fijn dat het nu terug is en weer is opgenomen in onze belangrijke collectie beeldende kunst in de openbare ruimte."
De Boog stond voor de aanrijding nog op een andere plek, namelijk aan het Twistvlietpad:
De Boog stond voor de aanrijding  aan het Twistvlietpad
De Boog stond voor de aanrijding aan het Twistvlietpad © Archieffoto RTV Oost
Het kunstobject, dat een fusie van een boom met elektriciteitskabels voorstelt, is in 2006 gemaakt door kunstenaar Thom Puckey. Hij maakte voor Stadshagen een serie van drie kunstwerken: het Wiel, Cloud Airplane en De Boog, die alle drie aan toegangswegen van de wijk Stadshagen staan.
Puckey (1948) is een nationaal bekend beeldhouwer, installatiekunstenaar en performancekunstenaar. Een vrij recent werk van hem is het kunstwerk het monument voor Thorbecke aan het Lange Voorhout in Den Haag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.