nieuws

Almelose basisschool wint juryprijs op WK Lego in Verenigde Staten

Lego
Lego
Leerlingen van basisschool de Telgenborch uit Almelo hebben de juryprijs op het wereldkampioenschap Lego in St. Louis in de Verenigde Staten gewonnen. Het team sCOOL Br1iacs sleepte de prijs in de wacht tijdens de wereldfinale van de First Lego League. De jury roemt met name de inzet van het team.
De wedstrijd in de Verenigde Staten bestond uit verschillende onderdelen. Zo bouwden en programmeerden de teams een robot van Lego die zelfstandig een parcours moest kunnen rijden op de wedstrijdtafel. Binnen een bepaalde tijd moest de robot allerlei opdrachten uitvoeren om zoveel mogelijk punten te scoren. De opdrachten zijn ieder jaar anders.

Naast de robotwedstrijd, technische- en projectpresentatie was er ook een teampresentatie waarbij de teams werden beoordeeld op hun teamwork en sportiviteit.

Deelnemers uit ruim 80 landen

Aan de wedstrijd namen dit jaar ruim 267.000 schoolkinderen verdeeld over bijna 27.000 teams deel. De deelnemers kwamen uit meer dan tachtig landen. Voordat het team van de Telgenborch zich plaatste voor de wereldfinale in St. Louis, moest het deelnemen aan een regionale wedstrijd en vervolgens de finale voor teams uit de Benelux.
De Telgenborch neemt ieder jaar deel aan de First Lego League. Het is een buitenschoolse activiteit voor de leerlingen van groep 7 en groep 8. Ieder kind in deze groepen van de school mag zich hiervoor aanmelden. Overigens was het team van de Telgenborch niet het enige Nederlandse team dat in de prijzen viel. Team Rembrandts uit Eindhoven won de Team Spirit Award.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.