nieuws

Bekerfinale: Wat gaat het worden?

Wie gaat hem winnen?
Wie gaat hem winnen?
Wie gaat er zondag winnen? Die vraag zal dit weekend veel gesteld worden. Pakt PEC Zwolle de beker of toch FC Groningen? RTV Oost heeft een aantal kenners om hun mening gevraagd. En natuurlijk horen we ook graag van jou wat het gaat worden.

Wat is jouw voorspelling?

Evert ten Napel

voetbalcommentator Fox Sports
Ik verwacht een spektakel! Het zijn twee ploegen die echt een grote prijs kunnen winnen. Zwolle heeft hem natuurlijk al een keer eerder gewonnen, maar FC Groningen nog niet. Beide ploegen willen graag dus dat zal spektakel worden.
Ik denk dat bij FC Groningen Chery in supervorm is. We moeten echt kijken naar zijn acties en vrije trappen. Bij PEC staat Necid al een tijdje droog, maar waarschijnlijk gaat hij een mooi doelpunt maken.
De uitslag? Ik vind het een duivels dilemma. Ik ben fan van PEC Zwolle en trainer Ron Jans, maar ik ben ook een halve Groninger. Dus ik hoop 3-3 na verlenging en dat er na de 23e penalty een winnaar komt. Wie maakt me dan niet meer uit. Als het maar een finale wordt waar jaren later nog over nagepraat wordt.

Hugo Borst

presentator NOS Langs de Lijn
Ik denk dat het 3-2 wordt voor FC Groningen. Die club heeft misschien iets meer honger. PEC grossiert natuurlijk in de prijzen, daar word je een beetje gemakzuchtig van. Haha, nee hoor. Alle gekheid op een stokje. PEC is natuurlijk ook niet blasé. Maar...ik weet het niet, ik heb geen voorziene blik. Groningen heeft nog nooit een prijs gewonnen. Daardoor zullen ze wat meer honger hebben. Ik hoop op een volksfeest. Zonder veel geouwehoer en een nare sfeer. Dan ben ik al heel blij.

Leon ten Voorde

Journalist TC Tubantia
Ik had me er veel van voorgesteld, maar helaas viel FC Twente in de halve finale af. Een enorme klap voor de regio. Vanaf dat moment is die bekerfinale een beetje uit de gedachten verdwenen. Ook omdat er rondom FC Twente natuurlijk wel het één en ander te doen was.
Wat wel aardig is trouwens: Tjaronn Chery en Wout Brama kennen elkaar nog van FC Twente en zien elkaar nu in de bekerfinale. Voor Brama overigens niet de eerste keer, hij heeft al wat meer ervaring. Wie er gaat winnen? Ik schat de kans 50-50. Bij Groningen is de druk wat groter, kunnen ze daar mee omgaan? Ik heb geen voorkeur. Ik kan de wedstrijd overigens niet eens echt kijken, want er moet ook maandag weer een sportkrant verschijnen. Het zal via een TV zijn op de redactie dus. Het is dan een beetje behang.

Andy Houtkamp

voetbalcommentator NOS
Ik denk dat het gelijk op gaat. PEC heeft het voordeel dat ze weten hoe het is om een finale te spelen, maar dat is tegelijkertijd ook een nadeel. Groningen is zo gebrand om na al die jaren weer in een finale te staan en een prijs te halen. Ik denk dat Necid heel belangrijk gaat worden. Hij heeft weinig gescoord, maar speelde zondag goed. Hij is net op tijd in vorm. Bij Groningen is Michael de Leeuw de man waar iedereen op moet letten. Mijn droom is dat het na 90 minuten 3-3 staat en na verlenging 5-4 voor één van de ploegen. Penalty's vind ik helemaal niks, die liever dus niet.

Marco Timmer
journalist Voetbal International
Ik ga de wedstrijd vanaf de tribune bekijken, fantastisch! In Nederland doen we nog wel eens smuikend over de beker, maar het is een echte prijs hoor. Vooral de provincieclubs hebben het de laatste jaren glans gegeven. We moeten dat ook een beetje hoog houden.
Qua voetbal verwacht ik een leuke wedstrijd. De clubs zijn aan elkaar gewaagd, ook op de ranglijst en willen beiden voetballen. Ik verwacht dan ook dat ze vol op de aanval zullen gaan. Groningen heeft een sterk middenveld, maar bij PEC zijn er ook smaakmakers. Drost is een kind van de club en maakte tegen Ajax nog een mooie goal. Necid is een goede spits, maar Nijland kan ook mooie doelpunten maken. Ik denk wel dat FC Groningen wint, misschien is daar de drive hoger. Maar hoe? Ik durf het niet te zeggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.