Nieuws

"Hoe kun je zo leven?" Nabestaanden kruisboogdrama Almelo hevig geëmotioneerd na strafeis

De rechtbank in Almelo
De rechtbank in Almelo © Arnoud de Vries / RTV Oost
Het was vanochtend erg onrustig in de rechtbank in Almelo, nadat de strafeis tegen de Almelose kruisboogschutter was uitgesproken. Nabestaanden schreeuwden de verdachte toe. "Hoe kun je zo leven?", klonk het in de rechtszaal.
Hevig huilend en schreeuwend verlieten de nabestaanden de zaal. Op de gang ging het vervolgens door. Doffe dreunen, geschreeuw en gehuil was er te horen. Het lijkt een uitbarsting van alle opgekropte emoties en frustraties te zijn geweest, mede omdat de vele vragen die er zijn nog steeds niet beantwoord kunnen worden vanwege het zwijgen van de verdachte.
Het OM eiste vanochtend een celstraf van 22 jaar en tbs met dwangverpleging tegen Kenzo K.. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de moord op Maral (52) en Zonund (70) en poging tot moord op een verpleegkundige en een agent. De verdachte zou die laatste twee met een kruisboog beschoten hebben.
Vanwege de hevige emoties en heetgebakerde situatie vlak buiten de rechtszaal, mochten de overige aanwezigen enige tijd de zaal niet verlaten. Nadat de nabestaanden een tijdje op de gang waren gehouden, mochten zij alsnog naar buiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.