Nieuws

Recordaantal schoenen gezet bij speelgoedbank: "Dit is de mooiste dag uit mijn leven"

Pieten vullen de zakken met cadeautjes voor de kinderen
Pieten vullen de zakken met cadeautjes voor de kinderen © RTV Oost
Het is vandaag een drukte van belang bij de speelgoedbank Twente in Almelo. Kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben, konden de afgelopen periode hun schoen zetten. Vannacht hebben de Pieten de schoenen gevuld zodat de kinderen vandaag de cadeautjes kunnen ophalen.
Bij de speelgoedbank hebben ze het nog nooit zo druk gehad. "Deze Sinterklaas actie hebben wij vorig jaar ook gedaan en toen hadden we 40 tot 45 schoenen te vullen. Dit jaar waren het er meer dan 70", zegt voorzitter Lieneke Bolhuis van de speelgoedbank Twente.
De energiecrisis hakt er behoorlijk in bij gezinnen. "Iedere week komen er wel vijf cliënten bij. Ze worden door middel van mond-tot-mond reclame op ons gewezen of worden doorverwezen door bijvoorbeeld de voedselbank", zegt Lieneke.
De speelgoedbank Twente maakt kinderen blij met gevulde schoen

Tas vol

Dit jaar zijn de schoenen goed gevuld. Of liever gezegd tassen. "Iedereen krijgt een mooi cadeau, een boek en een aantal kleine cadeautjes. Dat is zoveel dat het niet allemaal in een schoen past. Dus hebben we alles in een tas gestopt, samen met de schoen", zegt één van de aanwezige Pieten.
Toprak komt ook zijn cadeaus ophalen, samen met zijn broertje en twee vriendjes. "Het is een boek. Ik heb al één van deze serie gelezen. Het zijn leuke boeken", zegt hij blij. Om de rest van de cadeaus open te maken moet hij van zijn moeder wachten tot hij thuis is. Ook moeder is blij: "Ik vind het geweldig dat dit kan voor kinderen die weinig kunnen krijgen. Dat is bij mij eigenlijk ook het geval".

'Mooiste dag uit mijn leven'

Lieneke Bolhuis vindt het belangrijk dat ieder kind een schoen kan zetten. "Er zijn echt kinderen bij die voor het eerst een schoen zetten. Vorig jaar was er een kind dat de cadeautjes kwam ophalen en op de foto mocht met Piet. Ze zei: 'Dit is de mooiste dag uit mijn leven. Dat ik dit mag meemaken'. Daar doe je het helemaal voor", zegt Lieneke.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.