nieuws

Staphorst bereikt ten koste van SC Genemuiden finale districtsbeker

Zaterdaghoofdklasser Staphorst heeft de finale van de districtsbeker Noord bereikt. In de halve finale rekende de ploeg van Jan van Raalte verrassend af met SC Genemuiden, 1-0.
In eigen huis begon Staphorst beter aan het duel en was het na een half uur dicht bij de openingstreffer, een schot van Robert Pomstra belandde op de paal. Hierna nam Genemuiden het heft in handen en kreeg de ploeg van Hans van Dijkhuizen een aantal grote kansen via Philip Ties. Eerst faalde hij oog in oog met doelman Rene Oosterhof en vlak voor rust kopte de aanvaller op de paal.
Vlak na rust was het weer de beurt aan Staphorst en dit keer was het Roelof de Jong die de paal wist te raken. In het vervolg ging het over en weer tussen beide ploegen en hielp Jacco Riemens een kwartier voor tijd een enorme kans om zeep. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak en kwam de treffer op naam van Roelof de Jong. Genemuiden stelde alles in het werk om de gelijkmaker te forceren en slaagde bijna in die opzet, een inzet van Erik Rotman spatte echter uiteen op de lat.
Hierdoor plaatst Staphorst zich voor de finale van de districtsbeker Noord en zal het daarin opnemen tegen Harkemase Boys, die in de halve eindstrijd met 3-1 te sterk was voor ACV. De finale zal plaatsvinden op zaterdag 16 mei.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.