Betaald voetbal

Invaller Weghorst via zege op Qatar als groepswinnaar naar achtste finales WK

Weghorst viel ook tegen Qatar in
Weghorst viel ook tegen Qatar in © ANP
Het Nederlands elftal heeft zich vanmiddag zonder echte moeite geplaatst voor de achtste finales van het WK. Thuisland Qatar werd in Al Khor met 2-0 verslagen.
Bondscoach Louis van Gaal had twee wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Memphis Depay en Marten de Roon stonden aan de aftrap en daardoor zaten Steven Bergwijn en Teun Koopmeiners op de bank. Daar was ook plek voor Twentenaren Remko Pasveer en Wout Weghorst.

Weer Gakpo

In de beginfase was het Oranje dat de bal had, maar het kwam met moeite door de verdediging van Qatar. Na enkele mogelijkheden was het na een kwart wedstrijd raak. Cody Gakpo maakte alweer zijn derde in drie duels en zette Oranje daarmee op 1-0. Dat was ook direct de ruststand, omdat er na de treffer ook geen grote kansen meer kwamen.

De Jong verdubbelt score

De tweede helft begon een stuk beter, want na vijf minuten tikte Frenkie de Jong een rebound binnen op een inzet van Depay en verdubbelde daarmee de score.

Treffer Berghuis afgekeurd

Een kwartier later leek het 3-0 te worden toen invaller Vincent Janssen breed legde op Steven Berghuis, ook net ingevallen, en die binnen tikte. De VAR greep echter in en zag ik de actie ervoor hands van Gakpo.

Entree Weghorst

Voor het tweede duel op rij mocht Weghorst tien minuten voor het einde zijn opwachting maken. In zijn zeventiende interland kreeg hij echter geen kans op een treffer. Berghuis was nog wel dichtbij, maar raakte de lat. Het bleef bij 2-0.

Groepswinnaar, nu VS

Door de zege, en de winst van Senegal op Ecuador, gaat Nederland als groepswinnaar naar de achtste finales. Daarin ontmoet het zaterdag om 16.00 uur de Verenigde Staten, de nummer twee van poule B. Senegal gaat als nummer twee door en speelt zondag tegen de winnaar van poule B, Engeland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.