Nieuws

112 nieuws: Uitslaande woningbrand in Enschede, twee personen onwel in Scheerwolde

Auto brand uit in Deventer. Politie doet onderzoek naar de oorzaak.
Auto brand uit in Deventer. Politie doet onderzoek naar de oorzaak. © NewsUnited/Rens Hulman
In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.30 uur | Twee personen onwel bij werkzaamheden in Scheerwolde

In Scheerwolde zijn vandaag twee mannen onwel geraakt bij verbouwingswerkzaamheden. De oorzaak zit hem mogelijk in dampen die vrijkwamen uit gebruikte apparaten. De mannen zijn met hoofdpijn en ademhalingsklachten afgevoerd naar het ziekenhuis.
Bij de werkzaamheden in een hoekwoning werd vanochtend beton gestort. Om de ruimte te verwarmen is er langdurig gebruik gemaakt van een petroleum kacheltje. Familieleden van de bewoner zijn vervolgens met een zogenoemde betonvlinder, werkend op een benzinemotor, gaan vlinderen. De ruimte waar beide heren aan het werk waren was afgesloten en werd niet tot nauwelijks geventileerd. Ook bleek het rookkanaal van de kachel met een prop te zijn afgedicht.
Toen de bewoner zelf thuis kwam trof hij zijn vader en stiefvader onwel aan in de woning. Beide slachtoffers zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd, waarbij de stiefvader met hoofdpijn en ademhalingsklachten naar het ziekenhuis is overgebracht. De vader kreeg gedurende de avond steeds meer last van hoofdpijn, waarop wederom een ambulance ter plaatse kwam, die ook hem uiteindelijk alsnog naar het ziekenhuis heeft vervoerd.
Brandweerlieden hebben in de woning metingen verricht, waarbij een zeer hoge en gevaarlijke concentratie van 300 parts per million (PPM) werd gemeten. De woning werd middels een overdrukventilator geventileerd. Ook zijn er bij de buren voor de zekerheid metingen verricht. Toen bleek dat er geen gevaarlijke waardes meer aanwezig waren, kon de woning enkele uren later vrijgegeven worden.
Beide mannen zijn volgens de brandweer mogelijk onwel geraakt door de dampen van de petroleum kachel, door de benzinemotor van de betonvlinder of een combinatie van beide apparaten.
Twee personen onwel bij werkzaamheden in Scheerwolde
Twee personen onwel bij werkzaamheden in Scheerwolde © Compact Media

19.05 uur | Uitslaande woningbrand in Enschede

Vanavond heeft er een uitslaande brand gewoed bij een woning aan de Pluimstraat in Enschede. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om de brand te blussen en had deze snel onder controle. De aanbouw is volledig uitgebrand.
Volgens de brandweer waren de bewoners op tijd in veiligheid. In de woning bevonden zich meerdere kooien met dieren. Enkele dieren waren enige tijd vermist en de dierenambulance werd opgeroepen, maar uiteindelijk konden alle dieren in veiligheid worden gebracht.
Uitslaande woningbrand in Enschede
Uitslaande woningbrand in Enschede © News United / Dennis Bakker

07.19 uur | Autobrand in Deventer, weer raak in zelfde straat

In Deventer is vannacht een auto uitgebrand. Het voertuig stond geparkeerd aan de Sanatoriumdwarsstraat. In die straat brandden in april van dit jaar ook al eens drie auto's uit.
De auto die vannacht in vlammen op ging, stond geparkeerd op de stoep voor een woning. Er stonden geen andere auto's in de buurt geparkeerd waardoor het vuur zich nu beperkte tot één auto. Toen de brandweer arriveerde, was het vuur al zo heftig dat de auto niet meer te redden was.
Het vuur was wel snel onder controle, maar de voorkant en hele binnenzijde van de auto is uitgebrand.
Over de oorzaak is volgens agenten ter plaatse nog niets bekend. Dat wordt onderzocht. Er hangen meerdere camera's in de straat. Mogelijk is daar op te zien wat er voor de brand gebeurt in de omgeving van de auto.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.