Nieuws

Emmy-winnaar verrast kinderen theaterschool Enschede

Elisabeth Hesemans en Lilian Sijbesma
Elisabeth Hesemans en Lilian Sijbesma © AFP
Kinderen die vanmiddag theaterles volgden bij de Theaterfabriek in Enschede stonden ineens met een Emmy Award in hun hand. De Enschedese Elisabeth Hesemans kwam met de award naar de theaterschool, waar ze vaker masterclasses geeft. Haar kinderserie Kabam! won vorige week in New York een Emmy Award in de categorie Kids: Live-Action.
Hesemans regisseerde de serie. De tien afleveringen, waarin kleuterangsten centraal staan, werden vorig jaar uitgezonden bij Zapp van KRO-NCRV. In Enschede verraste ze de 8-jarige Isabel, die les krijgt bij de Theatermakerij. Isabel speelde ook een rol in Kabam!
Elisabeth Hesemans met Emmy-award bij Theatermakerij in Enschede
"Ik speelde iemand in de klas en zat op een skippybal, omdat ik niet stil kon zitten", vertelt Isabel. Eigenlijk werd ze gecast voor een hoofdrol in aflevering twee over de gymtovenaar. Maar Isabel was toen nog maar zes jaar oud en moest minimaal zeven zijn om mee te mogen doen.
Hesemans vindt het belangrijk om vandaag de Emmy aan de kinderen te laten zien. "De kinderen zijn de hoofdpersonen van het verhaal, die maken de serie. Het is belangrijk dat ze de Emmy even mogen voelen en zien, want zij hebben de prijs ook gewonnen."
Voor een nieuwe serie van Kabam! zijn de onderhandelingen volop gaande. "Er is belangstelling voor, maar het financiële plaatje moet nog rondkomen. We hebben meer dan tien nieuwe angsten om verhalen over te maken, dus het is wel ons doel om een nieuwe serie te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.