Nieuws

112 nieuws: Brand in antiekwinkel in Glane | Uitslaande woningbrand in Enschede

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

03.30 uur | Brand in antiekwinkel in Glane

In een antiekwinkel in Glane is vannacht brand uitgebroken. De brand ontstond rond half vier in de Gronausestraat. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand en kreeg hulp van de Duitse brandweer. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het pand aanwezig en de brandweer probeerde vooral om overslag naar andere panden te voorkomen. Om het vuur beter te kunnen blussen, werden delen van het dak gesloopt. Daarbij kwam veel rook vrij, dat over de weilanden richting Duitsland trok. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.
Brand bij antiekwinkel in Glane
Brand bij antiekwinkel in Glane © SPS Media / Pascal Vlutters

03.15 uur | Uitslaande woningbrand in Enschede

Een woning in Enschede is vannacht flink beschadigd geraakt door een brand. Rond kwart over drie brak er brand uit in een huis in de Geraniumstraat in Enschede. Bij aankomst van de hulpdiensten was de brand al uitslaand. De brandweer schaalde op naar middelbrand en rukte met meerdere eenheden uit om de brand te blussen. Een bewoner is nagekeken door ambulancepersoneel omdat er rook was ingeademd. Bij de brand kwam veel rook vrij, dat lang in de wijk bleef hangen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.