nieuws

Boomchirurg Oude Ophuis uit Hertme redt kat na vijf dagen uit boom in Buurse

Hij klimt al 32 jaar in bomen, maar wat hij gisteren meemaakte was voor het eerst: boomchirurg Oude Ophuis uit Hertme werd gevraagd een kat uit de boom te redden.
De brandweer was al een paar keer aan de Aamweg in Buurse geweest om de kat naar beneden te helpen, maar dat lukte niet. Reden voor een medewerkster van de dierenambulance om de hulp van de boomchirurg in te schakelen.
"Ik ben direct in actie gekomen", vertelt hij een dag later. "Het leek aanvankelijk een simpel klusje te worden. De kat zat in een den van een meter of twintig en naar zo'n hoogte ben ik al vaker geklommen. Ik had hem vrij snel te pakken en in mijn rugzak gestopt. Dat is een speciale, die vanzelf sluit door het gewicht dat er in zit. Onderweg naar beneden liep er een kat naast me. Ik dacht eerst dat er nóg een kat in de boom liep, maar het dier bleek zich uit de rugzak te hebben gewurmd. Dus toen moest ik weer naar boven. In de derde boom heb ik het dier uiteindelijk te pakken gekregen en naar beneden gebracht."

"Ik vond het eigenlijk wel leuk om te doen"

Oude Ophuis werd als een held onthaald. Het katje was een beetje in shock en bleek erge honger te hebben. De medewerkster van de dierenambulance kreeg een positief antwoord toen ze vroeg of ze vaker een beroep op de boomchirurg mocht doen. "Ze hebben mijn nummer. Ik vond het eigenlijk wel leuk om te doen", kijkt hij lachend terug op het avontuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.