Nieuws

Personeelsleden van achttien bedrijven in Hardenberg staken: ‘Beste jaar ooit, kom nou!’

Wavin is Europees marktleider wat betreft kunststof leidingen
Wavin is Europees marktleider wat betreft kunststof leidingen © ANP / Harold Versteeg
Personeelsleden van achttien bedrijven in Hardenberg leggen vanaf vandaag om de beurt hun werk neer. Doel van de estafettestaking bij de zogeheten OWASE-bedrijven, afstammelingen van Wavin, is een hoger loon in de cao. “Het boodschappenmandje wordt elf procent duurder, maar het loon stijgt niet mee.”
Een loonstijging van 5,1 procent. Daarmee zou het personeel van de achttien bedrijven akkoord moeten gaan. Maar dat beoordelen de vakbonden CNV en FNV als ‘volstrekt onvoldoende’.
"De inflatie is torenhoog", schetst Gerard van Dijk (CNV Vakmensen). "Ondertussen gaat het met Wavin erg goed, ze spraken afgelopen zomer nog over 'the best year ever'. Maar terwijl alles in het boodschappenmandje elf procent duurder wordt, blijft het loon achter. Moeten we dat koopkrachtverlies maar gewoon accepteren? Kom nou."

Ultimatum

De bonden legden de bedrijven in de kunststofverwerkende branche, die onder meer kratten, plastic folies en gereedschappen maken, een ultimatum op. Dat liep afgelopen maandag af. En dus starten vandaag de stakingen. Gefaseerd, in estafettevorm. Niet alle 1100 werknemers tegelijk.
"Het af en toe stilleggen van een deel van het productieproces, kan gevolgen hebben voor het hele proces. Op deze manier denken we effectief verstorend te werk te kunnen gaan, en het lang vol te houden. Want staken kost werknemers wel geld. Maar als het moet, houden we het vol tot januari of februari."

Doel

Vandaag legden de eerste veertig werknemers hun werk neer, morgen zullen ruim honderd collega's volgen. Doel: een loonstijging die de inflatie op z'n minst compenseert. Van Dijk: "In de afgelopen dertien jaar zijn de lonen een procent achtergebleven bij de inflatie. Geen enkele koopkrachtstijging dus. En dan nu dit. Nee, daar zijn we niet van."

'Onrealistisch'

"Een loonstijging van elf procent is onrealistisch, niet te betalen", reageert Gerrit Rekers. De Wavin-directeur spreekt namens de Werkgevers Vereniging OWASE. "Het is uitermate spijtig dat dit is uitgelopen op een staking. De stijging van 5,1 procent is marktconform, en zelfs bovengemiddeld als je het vergelijkt met de rest van het land. Als OWASE gaan we niet ineens aan kop van Nederland lopen. We moeten ook aan onze concurrentiepositie denken."
Officieel weet hij alleen van de staking van vandaag, maar ook Rekers hoorde al dat dit weleens langer kan gaan duren. "Vandaag lag het productieproces bij een bedrijf gedeeltelijk stil, morgen zeer waarschijnlijk 24 uur lang bij een ander. Dat is heel vervelend. We hopen dat de medewerkers en vakbonden tot bezinning komen. Hier moeten we allemaal goed uitkomen."

Gezamenlijke cao

De bedrijven, die ooit onderdeel waren van Wavin, werken met een gezamenlijke cao. Dat stamt uit de tijd dat ze onderdeel waren van het bedrijf in kunststof(leidingen). Doordat de bedrijven vaak in projecten werkten, fluctueerde de vraag naar personeel door het jaar heen. Door de bedrijven onder Wavin onder te brengen - en het personeel dus bij hetzelfde bedrijf op de loonlijst te zetten - konden werknemers onderling uitgewisseld worden. En dus in dienst blijven. Deze constructie is ook na het afstoten door Wavin overeind gebleven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.