Nieuws

Minibieb in Oldenzaal niet alleen voor boeken, maar ook voor menstruatieproducten

In de minibieb van de werkwijze ligt ook maandverband
In de minibieb van de werkwijze ligt ook maandverband © Twente FM
De minibieb van stichting de Werkwijzer in Oldenzaal is naast boeken gevuld met eten en verzorgingsproducten. Initiatiefneemster Annette Rosons hoort veel schrijnende verhalen en wil iets doen voor deze mensen. “Mensen kunnen wel bij de voedselbank aankloppen, maar dan komen ze nog eten tekort.”
“Ik heb wat maandverband en tampons gebracht”, zegt buurtbewoner Mia Vloothuis. Zij hoorde van het initiatief en besloot menstruatieproducten te brengen. “Er zijn vrouwen en meisjes die zakdoekjes en closetpapier gebruiken, omdat zij geen tampons kunnen betalen.”
De kast is goedgevuld met allerlei producten, waaronder shampoo, eten in blik en menstruatieproducten. “Er wordt van alles gebracht”, zegt Annette. Er worden tot nu toe meer spullen gebracht dan opgehaald. “Voor het ophalen van voedsel moeten mensen nog een drempel over, maar het begint te lopen.”
Minibieb maakt het verschil met meer dan alleen boeken

Verschil maken

“Je hoort dat er mensen zijn die het zwaar hebben in deze tijd, zoals gezinnen die van vijftig euro per week rond moeten komen”, zegtAnnette Rosons.
Het idee ontstond toen er ruimte over was in de kast. Samen met de mensen van de dagbesteding, van stichting Werkwijzer, kwam Annette op het idee om hier voedsel in te zetten. Met de minibieb hopen zij verschil te maken: “Als we het samen doen, moet het toch lukken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.