Nieuws

Oudste inwoner van Overijssel is 107 jaar geworden

Taart voor Marie Wesselink, de oudste inwoner van Overijssel
Taart voor Marie Wesselink, de oudste inwoner van Overijssel © RTV Oost / Mark Bakker
De oudste inwoner van Overijssel is jarig. Het is Marie Wesselink uit Tubbergen en ze is 107 geworden. In verzorgingshuis Meulenhof in Tubbergen ontving ze vandaag familie en de burgemeester van Tubbergen. Ook de Kamerheer van Overijssel kwam langs met de felicitaties van de provincie en van het Koninklijk Huis.
Ondanks dat de jarige niet meer zo goed kan horen en zien, kreeg ze van het bezoek wel alles mee. "Ik had niet gedacht dat er nog zoveel mensen zouden komen."
Ze wordt met een rolstoel naar een gezamenlijke ruimte gebracht waar slingers hangen en een grote rechthoekige taart wordt binnengebracht met daarop groot het getal 107.
Marie Wesselink is met haar 107 jaar de oudste inwoner van Overijssel

Zorgzaam

Terwijl de koffie voor de gasten wordt ingeschonken en de taart wordt aangesneden, vraagt ze of iedereen wel een stuk taart heeft. Dit geeft volgens neef Johan Wesselink precies weer hoe 'tante Marie' altijd is geweest. Hij omschrijft haar als een zorgzame vrouw die altijd voor iedereen klaarstond.
Waarnemend burgemeester Jon Hermans geeft een bos bloemen en heeft ook een kopie van de geboorteakte meenomen. "Dit is het bewijs, 107 jaar!" Coby Zandbergen is Kamerheer van Overijssel en heeft bloemen meegenomen namens de provincie en namens "koning Willem Alexander en koningin Máxima.

Wilskracht

Marie Wesselink heeft haar hele leven in Tubbergen gewoond, is nooit getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Haar neef Johan heeft het idee dat de wilskracht om te leven meespeelt bij het behalen van een hoge leeftijd.
Op haar zestigste kreeg Marie darmkanker en toen ze 94 jaar was is ze geopereerd aan maagkanker. "De artsen hebben de vraag gesteld of ze vanwege haar hoge leeftijd nog wel geopereerd wilde worden" zegt neef Johan. Daar zou Marie geen moment over hebben nagedacht en liet zich opereren.

Op naar de 108

De koffie en de taart laat Marie haar goed smaken. "Volgend jaar moeten jullie allemaal terugkomen!", zegt de jarige.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.