Nieuws

Twente wil internationaal toptoernooi voor beperkten naar regio halen

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de Special Olympics-afterparty
Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de Special Olympics-afterparty © Special Olympics
De regio Twente wil de Special Olympics World Games in 2035 organiseren. Dat maakte de organisatie vanavond bekend. Als het de regio Twente lukt om de World Games naar Overijssel te halen, zou dat de eerste keer zijn dat het evenement in Nederland gehouden wordt.
Special Olympics World Games is een internationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Afgelopen zomer vonden de Special Olympics Nationale spelen plaats in Twente. Bij de Word Games komen zo'n 8.000 sporters in actie.
Drieduizend sporters kwamen afgelopen zomer in actie in Twente. Er waren meer dan dertig verschillende Special Olympics sporten, waaronder atletiek, hockey, judo, paardrijden, tennis en zeilen.
"Dit is de ultieme stip op de horizon", zegt projectdirecteur Maaike Heethaar enthousiast. "Dit is onze ambitie en we gaan er vol voor!"
Voorzitter Claudio Bruggink maakte de plannen vanavond bekend:
Twente wil Special Olympics World Games in 2035 naar de regio halen
De plannen voor het binnenhalen van de World Games wordt gesteund door de veertien Twentse gemeenten. Zij gingen gisteren akkoord. "2035 duurt natuurlijk nog even, maar om het evenement hier te organiseren moet er ook een hoop gebeuren. Allereerst moeten we de internationale organisatie overtuigen dat het evenement hier moet komen", vervolgt Heethaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.