Ron Jans: "Ik ben hartstikke trots, mijn vader nog trotser"

De bekerkoorts in Zwolle en Groningen stijgt langzamerhand richting het kookpunt. Zondag staan beide provincieclubs tegen over elkaar in De Kuip in Rotterdam.

De trainers en aanvoerders van beide clubs mochten vandaag de beker al even vasthouden tijdens de persconferentie in Zeist.


Dries Jans

En als PEC Zwolle aanstaande zondag de KNVB-beker wint ten kost van FC Groningen, dan reikt de vader van Ron Jans de beker uit in De Kuip. "Ik ben er hartstikke trots op dat mijn vader dat mag doen, maar één iemand is nog trotser en dat is hij zelf", zei Jans met een lach op de bijeenkomst van de KNVB in aanloop naar de eindstrijd.

"Hij is drie weken geleden benaderd, maar mocht het nieuwtje pas gisteren in het verzorgingstehuis waar hij woont, vertellen", vervolgde Jans over zijn vader Dries, die de respectabele leeftijd van 87 bezit. "Ik hoop dat ik het haal, zegt hij geregeld", vervolgde Jans. "Als hij dat elke dag blijft zeggen, komt het goed." De vader van Jans kwam tot 1960 ruim 10 seizoenen uit voor bekerhouder PEC Zwolle.

Aanvoerders

Verslaggever sprak tijdens de persbijeenkomst in Zeist ook nog met beide aanvoerders Maikel Kieftenbeld uit Lemelerveld (FC Groningen) en Bram van Polen (PEC Zwolle) over de eindstrijd van komende zondag.