nieuws

Weinig schot in strafzaak rond explosie lunchroom Da Vinci Zwolle

Explosie in lunchroom Da Vinci in Zwolle
Explosie in lunchroom Da Vinci in Zwolle
Er zit maar weinig schot in de behandeling van de strafzaak rond de explosie in de Zwolse lunchroom Da Vinci. Dat bleek vandaag tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Zwolle.
De lunchroom vloog op 3 maart vorig jaar met met een enorme klap in brand. Als snel werd duidelijk dat er sprake was van brandstichting en werden de eigenaar en zijn broer aangehouden als verdachten. Dat was het begin van een serie rechtszaken waar voorlopig nog geen eind aan lijkt te komen.

Broers vast voor andere zaak

De eigenaar en zijn broer worden naast de brandstichting ook verdacht van verzekeringsfraude en mishandeling. Onlangs stonden de twee nog voor de rechter wegens betrokkenheid bij een schietpartij aan de Caspar Fagelstraat in Zwolle en drugshandel. De rechtbank sprak de broers vrij van de schietpartij en legde celstraffen van 2 en 4 maanden op voor het bezit van cocaïne. De broers zitten inmiddels weer vast voor nieuwe drugsgerelateerde feiten.
Wanneer de strafzaak rond de brandstichting door de rechtbank behandeld wordt is nog onduidelijk. Het onderzoek is nog niet afgerond. Dat geldt ook voor mishandelingen waar de broers van verdacht worden. In die zaken lopen internationale rechtshulpverzoeken met Italië en Turkije en ook daar zit nog maar weinig schot in, zo bleek vandaag.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.