nieuws

Regio Zwolle loopt 11,5 miljoen euro mis voor beschermd wonen door fout ministerie

wethouder Vedelaar van Zwolle
wethouder Vedelaar van Zwolle
Door een verdeelfout bij het ministerie van Sociale zaken krijgt de regio Zwolle te weinig geld voor de instellingen voor beschermd wonen. Wethouder Vedelaar van Zwolle wil dat de staatssecretaris snel met een oplossing komt.Â
Zwolle is als centrumgemeente sinds dit jaar verantwoordelijk voor alle instellingen voor beschermd wonen in West-Overijssel en Noord-Veluwe.  Bij de overdracht van de zorgtaken aan gemeenten was beloofd dat deze groep zou worden ontzien, en er niet bezuinigd hoefde te worden. Maar door een fout in de verdeling van budgetten heeft Zwolle 11,5 miljoen euro te weinig gekregen.

"Vanaf 2016 grote problemen"

De opvang voor dit jaar is nog gegarandeerd, maar als de staatssecretaris niet snel met extra geld over de brug komt, loopt vanaf 2016 de huisvesting en begeleiding van deze kwetsbare mensen gevaar, denkt verantwoordelijk wethouder Nelleke Vedelaar van Zwolle. De staatssecretaris heeft toegezegd snel met een oplossing te komen, maar als die uitblijft sluit Vedelaar niet uit dat er acties gaan komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.