Nieuws

Met doorgeladen wapen racen over de A50: twee mannen uit Kampen aangehouden

Politie zet auto verdachten aan de kant bij afrit A50
Politie zet auto verdachten aan de kant bij afrit A50 © LDG fotografie
Twee mannen uit Kampen zijn gisteravond bij Beekbergen aangehouden voor verboden wapenbezit. In het voertuig waarin de mannen van 20 en 21 jaar reden, troffen agenten vier vuurwapens aan. Eén van die wapens was een doorgeladen handvuurwapen in de broeksband van de 20-jarige man. In de woningen van de verdachten zijn nog drie vuurwapens, luchtdrukwapens, een ploertendoder, messen, munitie en een kogelwerend vest aangetroffen.
De twee mannen kwamen in het zicht van de politie toen ze op de A50 met honderdzestig kilometer per uur een surveillanceauto van de Landelijke Eenheid passeerden. De twee waren onderweg van Arnhem richting Apeldoorn. De agenten van de Landelijke Eenheid waren bezig met een onopvallende surveillance toen het duo uit Kampen hen passeerde.

Stopteken

Bij de afrit Loenen gaven de agenten een stopteken om de bestuurder aan te spreken op zijn snelheid. In het voertuig zagen zij bij de bijrijder een open tas met daarin twee vuurwapens liggen. Hierop werden de mannen aangehouden. Bij de doorzoeking van de auto troffen de agenten nog een vuurwapen en munitie aan. Bij fouillering van de 20-jarige man troffen ze het doorgeladen vuurwapen aan.
Wapens in beslag genomen
Wapens in beslag genomen © LDG fotografie
In overleg met de officier van justitie zijn nog diezelfde nacht de woningen van de twee mannen uit Kampen doorzocht, waarbij meerdere wapens en munitie werden aangetroffen en in beslag genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.