Nieuws

Oud-vastgoedtycoon Ger Visser jarenlang de cel in voor fraude

Oud Eurocommerce-topman Ger Visser
Oud Eurocommerce-topman Ger Visser © RTV Oost
Voormalig Eurocommerce-topman Ger Visser is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en drie maanden. De Gorsselaar vervalste huurovereenkomsten om zo een financiering voor Eurocommerce te krijgen. Ook sluisde hij vermogen naar zijn privérekening vlak voordat het bedrijf failliet ging.
Visser was topman van Eurocommerce uit Deventer. Het bedrijf ging tien jaar geleden failliet. Banken bleven achter met een schuld van vele honderden miljoenen euro's.

Vrouw en zoon

De echtgenote van Visser is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. Zij was betrokken bij het onttrekken van vermogen uit het bedrijf vlak voordat het failliet ging. Dit deden ze door hun huis voor één euro te verkopen aan een stichting.
Ook de zoon van Visser moet de cel in, hij is veroordeeld voor faillissementsfraude en schuldwitwassen. Hij was betrokken bij de verkoop van de renstal van Eurocommerce voor een veel te laag bedrag.

Quote 500

Visser stond jarenlang in de Quote 500 dankzij het florerende Eurocommerce. Zijn vastgoedbedrijf bouwde met name kantoren, om die vervolgens inclusief huurders te verkopen aan investeerders.
Maar rond 2011 ging het mis. De economische crisis leidde de val in van de kantorenreus. Visser probeerde te redden wat er te redden was en haalde miljoenen euro's en bezittingen uit de boedel van Eurocommerce.
De zaak tegen de dochter van Visser is aangehouden omdat ze op dit moment geen advocaat heeft. Ook zij is volgens het OM betrokken bij 'frauduleuze handelingen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.