nieuws

Monumentenraad: OV-poortjes tasten monumentaal station Deventer niet aan

Station Deventer
Station Deventer
De Rijksmonumentstatus van het station in Deventer is geen reden om OV-chippoortjes te weigeren. Dat stelt de planadviesraad monumenten van de gemeente Deventer, zo meldt de Stentor.
De poortjes zijn omstreden. De NS wil graag OV-chippoortjes plaatsen in de stationshal en heeft daarvoor een vergunning gevraagd. Maar de Deventer politiek is tegen de poortjes omdat dan de vrije passage verdwijnt tussen het centrum en Voorstad. Ook vindt de politiek dat de poortjes beter op het perron kunnen, omdat ze dan de monumentale hal niet zullen ontsieren.
Volgens de planadviesraad monumenten zijn poortjes niet wenselijk, maar valt er wel te leven met lage poortjes als ze geplaatst worden in lijn met de zuilen in de hal. "De beleving wordt anders, maar fysiek wordt het gebouw niet aangetast", aldus commissielid Van Damme in de Stentor. "Veel eenvoudiger krijg je het niet", aldus collega Cor Bouwstra. "De politieke discussie voeren wij niet. Wij kijken puur naar de gevolgen voor het gebouw en de inpassing."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.