Betaald voetbal

FC Twente gelijk tegen Almere City bij rentree Sadilek

De clubs in het betaald voetbal zijn inmiddels weer begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. FC Twente en PEC Zwolle kwamen vandaag in actie, in oefenduels met respectievelijk Almere City FC en Oostende.
FC Twente speelde met 1-1 gelijk in Flevoland. Belangrijk voor de Enschedeërs was de terugkeer van Michal Sadilek. De Tsjech stond maandenlang aan de kant met oorsuizen en maakte tegen Almere City weer zijn opwachting.
De club uit de Keuken Kampioen Divisie kwam op slag van rust op voorsprong via Lance Duijvestijn en in de tweede helft bepaalde Max Bruns vlak voor tijd de eindstand. Bij Twente ontbraken vandaag Ricky van Wolfswinkel, Vaclav Cerny, Ramiz Zerrouki, Mathias Kjølø en Lars Unnerstall.

PEC verliest van Oostende

PEC Zwolle leed een oefennederlaag tegen het Belgische Oostende. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel voor rust, Nick Bátzner trof doel namens de bezoekers. Vlak voor de 0-1 was er nog enige consternatie toen de scheidrechter van dienst ineens vertrok.
De leidsman voelde zich onheus bejegend door de trainer van Oostende, die even daarvoor een rode kaart had gekregen. Omdat de oefenmeester weigerde te vertrekken, besloot de scheidsrechter zelf de kleedkamers op te zoeken. Na een kort oponthoud werd het duel weer in gang gezet.