Amateurvoetbal

HSC'21 weet weer niet te winnen, Heino verliest nipt van koploper en Rohda Raalte wint opnieuw

HSC'21-trainer Daniël Nijhof
HSC'21-trainer Daniël Nijhof © Orange Pictures
Het was een zondag met wisselde resultaten voor de Overijsselse ploegen in het hogere amateurvoetbal. HSC'21 wist in de Derde Divisie ondanks een overwicht niet te winnen van Gemert, Heino verloor in de Vierde Divisie van koploper HBS en Rohda Raalte won op bezoek bij Westlandia.

HSC'21

HSC'21 ging zondagmiddag op bezoek bij vv Gemert. De ploeg van Daniel Nijhof wist al sinds 25 september niet meer te winnen en een bezoek aan laagvlieger Gemert moest daar verandering in brengen. In een rommelige eerste helft waren kansen schaars en dus werd er gerust met een stand van 0-0. Na rust was de eerste kans voor Cenk Uguz, maar zijn vizier stond niet op scherp. De Haaksbergers voerden de druk steeds verder op, maar gescoord werd er niet. Zo deelden beide ploegen dus de punten en blijft HSC'21 elfde op de ranglijst.

Heino

Voor Heino stond er zondagmiddag een lastig duel op het programma. Koploper HBS kwam naar Sportpark De Kampen en de gasten begonnen ook uitstekend aan het duel. Het was aan keeper Kevin Reimink te danken dat de thuisploeg met een 0-0 ruststand de kleedkamers kon opzoeken. Na rust kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Niels van Pelt kon een vrije trap vrijstaand binnenkoppen: 0-1. Van Pelt kon even later zijn tweede van de middag maken, maar Reimink wist een strafschop te stoppen. Even daarvoor had Jesse Kruiper de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij vond de doelman op zijn weg. Heino probeerde het in de slotfase nog wel, maar tot een stuntje kwam het niet meer.

Rohda Raalte

Rohda Raalte is bezig aan een uitstekende periode. De ploeg van Laurens Knippenborg verloor maar één van de laatste negen wedstrijden en is geruisloos naar de subtop geslopen. Zondagmiddag stond er een duel met nummer zes Westlandia op de rol. In Naaldwijk waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, met kansen over en weer. Na de pauze opende Julian van Hoogstraten de score. Kevin Peppels was vlak daarna dichtbij de tweede treffer, maar hij kopte over. Rohda Raalte hield de voorsprong vast en springt door de overwinning over Westlandia heen op de ranglijst.