nieuws

Forse toename hospices in Overijssel

De meeste terminaal zieken willen het liefst rustig thuis afscheid nemen van hun dierbaren, en niet in een ziekenhuisbed. Maar als het thuis niet kan is een hospice een goed alternatief. De vraag naar deze vorm van terminale zorg neemt flink toe, in tien jaar tijd verdubbelde het aantal hospices in Overijssel.
Inmiddels zijn in Overijssel ruim dertig hospices verspreid door de provincie. De meeste zijn gelieerd aan verpleeghuizen of andere zorginstellingen. De zorg wordt dan geleverd door de overkoepelende instellingen, aangevuld met vrijwilligers. Ook zijn er steeds meer zelfstandige hospices in beheer van stichtingen. Hier houdt de patiënt zijn eigen huisarts en thuiszorg, en is de sfeer wat huiselijker.

Energieneutraal hospice Zwolle

In Zwolle is vorige week begonnen met de bouw van een bijzonder hospice. Het pand wordt volledig energieneutraal. Het biedt plek aan 5 gasten die allemaal een ruim appartement tot hun beschikking hebben. In het hospice wordt ook rekening gehouden met de komst van kinderen en jongeren. In november kunnen de eerste gasten in het hospice in Zwolle terecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.